Aktori Vasili: Shqiptarët dhe grekët janë vllezër jemi i njëjti popull, kanë një trung!

LAJME

Aktori Laert Vasili ka marrë sërish vëmendje me deklaratën e tij. I ftuar në një emison tek oranews ai është shprehur se grekët dhe shqiptarët janë i njëjti popull. Sipas tij dy popujt kanë ardhur nga i njëjti trung, që janë pellazgët.
Ai u shpreh:/Ju Ft0jm te nd1qn1 v1de0n p0shte


Grekët dhe shqiptarët janë i njëjti popull që kanë ardhur nga i njëjti trung që janë pellazgët. Në rrethinat e Athinës arvanitasit flasin shqip, sidomos pleqtë. Greqia ka pasur kryeministra arvanitas. Ata që zemërohen nga kjo deklarata le të zemërohen, por duhet lexuar historia. Është ngritur një urrejtje vëlla vrasëse nga qarqe të caktuara. Këta popuj kanë dhënë jetën për një truall të përbashkët dhe ka pasur përpjekje për një konfederatë ballkanike me Shqipërisë dhe Greqisë.