Dëshmia tronditëse e ish pacientit: Pashë dy që i vranë te Shefqet Ndroqi, infermierja mu lut 5 herë mos më denonco..!!

LAJME shëndetësi

Një d ëshmi tro.ndit.ëse vjen ditën e sotme nga një p acient që ka qenë i shtruar tek spitali i Sanatoriumit de.noncon kushtet ska.nda.loze në të cilat është trajtuar.Ai thotë se brenda në spital ka pasur mungesë të ushqimit, dhe se e kanë nxje rrë para kohë nga spitali, përmes kër.cë.nimit. Andon Qako ka deklaruar se në dhomën e tij janë mb.ytur dy persona,por të gjithë këto deklarata të tij mbeten për tu verifikuar.
Kë keni të shtruar?

Kam tezen i solla ndonjë lëng frutash ujë, biskotë, aty s’më lejojnë tja coja se duan lekë bëjnë presion, është një formë që të marrin para nuk mund të cosh ujë e lëng frutash se është me diabet.
Unë isha vet tek Shefqet Ndroqi dhe kam dalë në datën 6-7 dhjetor, e te Shefqet Ndroqi unë vdi.sja për të ngrënë, s’kishte ushqim, ishte ushqim kërmë, nuk u ngopa një herë, se unë kisha fatin e keq i kam gjithë jashtë shtetit e s’kisha mundësi të blija, vdi.sje për të ngrënë ushqimi kërmë miz.erabël, i them psikologes Irena, i thashë ca e keni këtë ushqim.

I them kalonin të vde.kurit, një që transportonte të vde.kurit sikur bënin paradë i thashë moj po unë pse duhet të shoh të vde.kurit, që si do vd.es unë? Mirë unë isha gradë e parë, po këta të tjerët që ishin gradë e fundit?
Ai kalonte me karrocë, dera e hapur kuptohet, i kishte paketuar të vde.kurit me qese, nuk mbyllesh as dera që të paktën ne mos të shikonim që të themi ej ata po vde.sin dhe unë do vd.es? Unë në 19 ditë kam parë 60 të vde.kur e 7 dolën nga spitali.
E për më tepër unë kam dalë nga spitali në shenjë proteste se unë jam kërcënuar me jetë në atë spital.
Kush të ka kër.cën.uar?

Ishte një pukjan e quanin Lekë në gradë të fundit, më kërkonte ndihmë, se atje je i izoluar, atje punë sekondash vdes. Ka 13 pac.ientë për një infe.rmier e thoshin vetë infe.rmieret, unë kisha shansin e madh që ngrihesha ai i izoluar i paketuar, e më thotë më sill infe.rmieret, unë u cova e thirra, 7-10 min nuk vinte, e kur kaloi ky që transportonte të vde.kurit më tha ‘do të nxjerrim me sytë përpjetë’.

Do më vrisni ju mua? Ishte punonjësi, transportonte të vde.kurit, unë protestova, kam dalë nga spitali, nuk qëndroj më, mora pol.ici.në, shkova te drejtoria e pol.ici.së dhe nuk ma morën den.onci.min.

Ke dalë nga spitali pa u shëruar?

Pa u shëruar se më kërcënoi me jetë, punonjësi është spitali, kur unë protestova erdhën të gjithë mjekët e thanë, ashtu i thotë të gjithëve, e si i thua tio që do më vr,asësh, ne do të vr.asim ty?

Pashë dy që vd.iqën, i vr.anë, jo që vdi.qën, ta them unë pse i vr.anë. Ju doni të vde.kurit apo të shpëtoni të vde.kurit?

Të jap fakte, kur të them unë, e para, një infer.miere m’u lut 5 herë mos më den.onco e më ka shoqëruar te spitali kur po dilja e më tha prapë mos më den.onco.

Si vdi.sje atje? Me pështymën tënde, nëse s’kishe shërbim se ishe i izoluar, s’kishe shërbim, nuk të vinte, mby.teshe. Infer.mierja mund të ishte në dhomë tjetër aty ishte koha e kufizuar, dëshpërim total, zihesha gjithmonë me infer.mieren se nuk i shërbenin ujë, nuk i jepni ujë, gram ujë.

Ishte 13 pac.ientë për një infe.rmiere, pac.ient në gradë të fundit, unë isha gradë e parë e duke dalë, por të tjerët luteshin, lutej ky pukjani, lutesh do të paguaj i thoshte asaj më shërbe. E bukuran ishte se aty vinin infe.rmiere me javë punë pa eksperiencë, këto më dhimbseshin se përpiqeshin këto të tjerat.