E dinit pse nuset rrinë gjithmonë në krahun e majtë? Arsyeja do ju lërë pa mend..

Kuriozitete LAJME

Ashtu sikurse mund ta kini vene re të gjithë ne dasmat qe shkojme, apo edhe ato qe keni bere vete, gjatë ceremonisë në kishë, xhami apo bashki dhëndri qëndron në të djathtë dhe nusja në të majtë.Kjo traditë daton që në shekullin e 16-të dhe është një praktikë alar.mante, sepse në atë kohë nuset zakonisht rrëm.beheshin.Atëherë, burrat i rrë.mbenin nuset e tyre dhe gjatë kohës së betimit dhëndrit i duhej dora e djathtë e lirë që të kapte shpatën e tij në rast se njerëzit e nuses paraqiteshin në ceremoni për të marrë nusen mbrapsht pasi ajo ishte rrëm.byer.Shumica e çif.teve vazhdojnë ta nd.jekin këtë traditë por pa i dhënë shumë rëndësi historisë nga pas.