E FRlKSHME: Asnjë banor i këtij fshati nuk ka veshkë, Ja arsyeja pse i shesin…!!!

LAJME

Ky fshat mbart një sekret të errët, ku nga 75 familje vetëm në një lagje, të gjitha kanë së paku një anëtar që ka shitur veshkën e tij prej varfërisë Fshati Hokshe ndodhet në Nepal dhe banorët e tij janë aq të varfër sa për të mbijetuar kanë vendosur të shesin veshkat e tyre. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT

Që nga fillimi i viteve 90-të, kur fshatari i parë u afrua të jepte veshkën në këmbim të parave, kjo tregti ka marrë përmasa të frikshme në vend. Që rrethuar nga skamja, banorët e fshatit shpesh i japin veshkat e tyre me një çmim tejet të ulët nga 150 dollarë, çmimi më i lartë është 1000 dollarë. E megjithatë, ka raste kur donatorët e veshkave nuk i marrin paratë në këmbim, pasi e gjithë kjo është tregti në të zezë. Dr. Rishi Raj Kafle, Drejtor i Qendrës Kombëtare të Veshkave në Kathamandu shprehet se fshati Hokshe është shembulli i pastër se si njerëzit shfrytëzohen. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT