E FRlKSHME/ Gazetari anglez futet brenda shtëpisë së Enver Hoxhës, i ikën truri nga ajo që sheh…

Kuriozitete LAJME

Ajo është një nga objektet që të tërheq më shumë vëmendjen në Tiranë. Edhe pse u bënë shumë vite që ish-dik.tatori nuk jeton, shtëpia e tij është mbajtur si e re. Gazetari Shaun Walker i “The Guardian” ka vizituar vilën ku jetonte dik.tatori Enver Hoxha. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT


Përmes disa postimeve në rrjetet sociale, Walker shprehet se vendi ku jetoi për rreth 10 vitet e fundit të jetës së tij dik.tatori Hoxha, i kishte lënë një përshtypje të veçantë pavarësisht se ishte i fri.kshëm. “Sot kam bërë një vizitë në vilën e Enver Hoxhës në Tiranë, ku dik.tatori ka jetuar nga viti 1975 deri në vd.ekjen e tij në vitin 1985. Vend i mrekullueshëm, edhe pse i fri.kshëm për tu vizituar. Është e mbyllur për publikun dhe shumë më tepër se sa ishte kur ai vdiq”, shkruan gazetari i “The Guardian”. Ndërkohë ai ka postuar edhe disa fotografi nga brenda shtëpisë së Hoxhës të cilat I përshkruan si mjaft komode për periudhën që bëhet fjalë. Zonat e jetesës janë mjaft funksionale, të bëra me më të mirën që Shqipëria kishte për të ofruar në aspektin e mobiljeve dhe aksesorëve.


Copa të ndryshme të artit socialist realist në mure: Kjo është tavolina ku Hoxha shkroi disa nga librat e tij (!) Edhe pse shqiptarët nuk kishin qasje në literaturën e jashtme, Hoxha pëlqente libra dhe kishte një shpërndarje vjetore të librave francezë nga Parisi. Libraria kudo. Shumë prej tyre ishin tezat e tij ose literatura të tjera marksiste. Por kishte edhe mijëra libra mbi tema shumë të gjera. Ai kishte izolim të zellshëm në dyert e dhomës së tij të gjumit. Në katin e poshtëm kishte një pishinë dhe një hyrje në një tunel që çonte në një bunker për Hanoin para.nojak që ikte nëse ishte e nevojshme. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT