E FUNDIT: Panik në qiell, Motori i avioni me 231 pasagjerë shpërthen gjatë fluturimit dhe…

LAJME

Një avion Boeing ka shpërndarë mbeturinat mbi një zonë banimi pranë Denver pasi një nga motorët e tij dështoi gjatë ngritjes. Boeing 777, me 231 pasagjerë dhe 10 ekuipazh në bord, ishte në gje/ndje të kthehej i sigurt dhe të ul/ej në aeroportin e Denver. Asnjë lëndim nuk u raportua. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT

Policia në qytetin e Broomfield postoi fotografi të asaj që duket të jetë pjesa e përparme e një shtrese motorike në kopshtin para një shtëpie. Pasagjerët në bord përshkruan një “shp/ërthim të madh” menjëherë pas ngritjes. Një pasagjer i cili ishte në fluturim i tha agjencisë së lajmeve AP se piloti po jepte një njoftim kur kishte një shp/ërthim të fortë. “Aeroplani filloi të dridhej me forcë dhe ne filluam të uleshim,” tha David Delucia. Ai shtoi se bashkë me gruan vendosën portofolet nëpër xhepa dhe në rast rrëzimi të mund të identifikoheshin nëpërmjet kartave të identitetit.

Imazhet e postuara në internet treguan tym që del nga motori. Një video e shkrepur me sa duket nga brenda aeroplanit tregon një motor në fl/akë. In/cidenti ndodhi pak pas orës 13:00 me kohën lokale të shtunën. Policia e Broomfield u bëri thirrje banorëve të mos prekin ose lëvizin mbeturinat. FAA dhe Bordi Kombëtar i Sigurisë së Transportit do të kryejnë një hetim. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON KE TU