Gruaja e cila në Kosovë punonte për rrogë 150 euro, por tani po çudit Zvicrën me mjeshtritë e saj..

LAJME

Shqipe Déforel eshte me prejardhje nga Gjilani i Kosovës ajo eshte vendosur ne Zvicer dhe ka nje jete te re. Ajo eshte nje vajze punetore e pa lodhshme dhe shume e forte ku punon bashke me bashkeshortin.Jeta e saj ka ndryshuar shume por fati i ka ndritur. Ajo eshte nje blegtore e zonja dhe te gjithe e kane zili. Shqipja është 34-vjeçare dhe me prejardhje nga Gjilani, një qytet i vogël 47 kilometra larg kryeqytetit të Kosovës. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT


Paraprakisht, ajo punonte nënjë furrë buke për një pagë mesatare prej 150 euro nëmuaj, që në kontekstin politik e ekonomik është shumë vështirë. Zvicrën e zbuloi gjatë pushimeve që i bëri tek prindërit e saj në Gjenevë. Po gjatë kësaj kohe, ajo e takoi edhe dashurinë e madhe të saj, Philippe Déforel. Një vit më vonë, ata martohen dhe vendosen në Vuadens. Që nga dita e parë e punës, mjeshtri zviceran kishte theksuar se Shqipja është një punëtore e shkëlqyeshme, e ndërgjegjshme dhe puna e saj është e pastër. Ndërsa bashkëshorti i saj i konfirmon këto epitete duke shtuar se ajo është në gjendje t`i zhvendosë edhe malet me fuqinë e saj.