Gruaja shkodrane habit me historinë e saj/ Burri më iku me tjetrën po unë po rri me prindërit e tij, më kanë si vajzën e tyre..

LAJME

Ka dh imbje edhe dhi mbje. Por njeriu qenka i f ortë. Jam një zonjë 43 vjeçe. Më kanë martu me shkuesi që kur isha 17 vjeçe. Burrin e kam dashur dhe e dua. Nuk di nëse mka dashur, por them që kemi kaluar mirë deri para 4 vitesh. Kohë kur nisa punë në një fabrikë këpucësh, pas shumë vitesh shtëpiake sepse burrin nga Bushati e kam xheloz. Por kur prindërit e tij të dy u së murën, u det yrova me u fut dhe unë në punë. Fëmijë nuk kemi, ai ka prob leme dhe unë e mbajta se e doja. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Kur punoja në fabrikën e këpucëve njoha një shoqe dhe u lidhëm shumë bashkë. Ajo ishte nda rë nga burri e duke ken se jetote vetëm në Shkodër më vinte shpesh në shtëpi e pinim kafe me vjehrren. Burri e përcjellte kur hante darke tek ne se na vinte ke q me e nxjerr me barkun bosh. Pas disa kohësh shoqëri, s’kisha kuptu gjallë gja me de k, vjen burri e më thot ka ra në dashuri me të e duan të ikin në gjermani. E merrni me mend ça pë rjetova.

Kjaj unë, kjaj baba e nana, prindërit e tij. Nuk u luta as nuk shava. Sdi ku ma dha zoti forcën i thashë vetëm: Ju raftë haku jem ishalla. Prej asaj dite janë bashkë, ajo pret një fëmijë. Un jetoj me vjehrrin e vjehrren kujdesem për ta. Ata janë familja jeme dhe nuk pranojnë ma nuse tjetër.

Djalin i them mos më e hedh poshtë, por ata thonë që mkan veç mu vajzë. Unë sa t’kem frymë do kujdesem për ta se jam rrit në shpinë e tyre e nana e baba smë jan aq krah. As e baj për shpi, as për asnjë gja. Djali i tyne i bani hasha për një femër, por unë skam për ti br aktis edhe pse kam pas raste me u sistemu”, shkruan ajo.