Misteri i shtëpisë, përse u ndërtua kjo banesë në mes të ishullit…

LAJME

Në kodrën e gjelbër në Islandë është ndërtuar një shtëpi e vetme, fotot e së cilës qarkullojnë kudo. Por a e dini cili është m.isteri që kjo godinë mbart? Gjatë shekujve 18-19 në këtë zonë të shk.retuar, kishte shumë banesa. Por rreth viteve 1930, kur bota avash-avash po ndryshonte, edhe këta banorë synuan zbritjen në qendër në kërkim të një jete më të mirë. Që atëherë, ishulli u br.akt.is dhe e vetmja shtëpi që mbijetoi ndezi shumë teori. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Një nga këto ishte dhe historia e një miliarderi, i cili donte të strehohej në Elliaey për t’i shpëtuar apo.kal.ipsit të zo.mbive. Të tjerë sugjerojnë se është pronë e një vetmitari fet.ar. Fatkeqësisht, realiteti nuk është kaq zbavitës. Në fakt është një kabinë roje e konstruktuar nga Shoqata e Gja.hta.rë.ve për t’u furnizuar mjaftueshëm me peshqit që enden në ujërat përreth. Për të lehtësuar punën e tyre ata ndërtuan këtë shtëpizë si një bazë që ka vetëm një sauna, nuk ka elektricitet, ujë apo kanalizime. Por absolutisht ofron një pamje mahnitëse e cila tërheq pafund vëmendje. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU