Po Bëhet Nami Në Rrjet, Askush Nuk E Di Se Si Quhet Ky Frut?

LAJME

Dobitë ushqyese dhe mjekësore të ftoit për njeriun ende nuk janë të studiuara mirë por, nga të dhënat e deritanishme të shkencës del në pah se ftoi në dallim nga molla dhe dardha ka disa përparësi në drejtime të ndryshme. SH TYP FO TON ME PO SHT KE TU

Ndonëse cilësohet si një frut me pak kalori, përmban antioksidantë poli-fenolike jetike. Lëndët catechin dhe epicatechin që ndodhen në frutin e ftoit mënjanojnë ose mbrojnë mukozën e aparatit tretës nga veprimi inflamator e kanceroz i kimikateve toksike, konsumimi i ftonjve është i dobishëm për ata që vuajnë nga gastriti dhe ulçera e stomakut. -Ndihmon në rënien në peshë. -Parandalon sëmundjet gastrointestinale. -Kujdesi ndaj lëkurës. -Rregullon tensionin e gjakut. -Forcon sistemin imunitar. -Përmirëson qarkullimin e gjakut dhe parandalon aneminë. SH TYP FO TON ME PO SHT KE TU