“Si e lë Florin të t.allet me ty, bjeri more”, Irgen Çela zbulon çfarë po i ndodh në Portokalli..

LAJME

Sipas studimeve të fundit mbi 40 % e atyre që punojnë në televizion janë vi kt imë e një forme të bu l l izmit. Po ashtu mbi 30% e shikuesve mund të klasifikohet si “shumë të ndjeshëm” ndaj efekteve të ng a cmimit apo bu l izmit që manifestohet në ekran.

Dhe në fakt kjo është njësoj si për meshkujt ashtu edhe për femrat. Ekspertët e medias thonë se nivelet e nga cmimit ndaj vajzave mund të jenë të barabarta ose më të mëdha se ato ndaj djemve, por për shkak se është më i fshehtë dhe më i vështirë të dallohet, nuk raportohet aq shpesh në sondazhet statistikore. Një fenomen i përhapur masivisht në ekran, në formate të ndryshme televizive është edhe b u l lizmi ndaj personazheve publikë, ose ndaj atyre që kërkojnë të bëhen të tillë.

I ftuar në “Wake Up”, aktori Irgen Çela theksoi se duhet ndarë momenti kur bu l l izmi bëhet në kuadrin personal apo profesional. “Në rastin e ‘Portokalli’ bëhet në kuadrin profesional dhe shumë nga batutat unë i kam menduar dhe vetë se si mund të ‘ta l l em’ me Florin”, u shpreh ai. Mirëpo, Irgeni tha se ka mjaft raste kur njerëzit e ndalojnë në rrugë dhe i thonë: “Si e lë Florin të bëjë ato batuta, bj eri more. E thonë dhe me shaka, por ndodh që kanë dhe perceptim tjetër”.